*|MC:SUBJECT|*
Steun het werk van Serve the City Utrecht
Van start
Afgelopen paasdagen waren een mooi moment van reflectie: waar draag ik bij aan licht in onze samenleving? Sinds februari ben ik met veel plezier de nieuw teammanager/directeur van Serve the City Utrecht. En nu al kan ik zeggen trots te zijn op een stichting die via vele jonge vrijwilligers zoveel 'licht' verspreidt in de stad Utrecht. In 2022 waren dit er meer dan 500! Ik stap in een enthousiast en gedreven team. Knap wat zij met elkaar bereikt hebben. Ik hoop de komende jaren in mijn rol ook een stukje bij te dragen aan dat licht in de stad, dat we de verbinding tussen stadsgenoten kunnen blijven faciliteren. Uiteraard is ons werk niet mogelijk zonder uw steun. Hartelijk dank hiervoor! We hopen uiteraard ook in 2023 hier weer op te mogen rekenen.

Naast mij zijn de afgelopen maanden ook Suzanne, Jolien en Bart gestart als nieuwe collega's: hartelijk welkom aan hen! We zijn enorm blij met hun inzet. Ook genieten we al langere tijd van de werkzaamheden van Manouk, stagiair Social Work, Charlotte, student Nederlands uit Engeland, en Johanna, ook stagiair Social Work. Ten slotte, babynieuws: collega Marieke is bevallen van een gezonde dochter: gefeliciteerd!
Komende maanden gaan we met het team onze stip op de horizon weer scherp stellen en bepalen waar onze focus naar toe zal gaan de komende jaren. Dit doen we in samenwerking met Tim van Business Models Inc. die Pro Deo hun expertise voor ons willen inzetten. Hier zijn we enorm dankbaar voor! Wij hebben zin om hier met elkaar mee aan de slag te gaan. U hoort hier in de volgende nieuwsbrief meer over.

In deze nieuwsbrief nemen we jullie verder graag mee in wat er afgelopen maanden op de agenda heeft gestaan bij ons. Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
Irene Lapajian
Workshop Interculturele Communicatie
We kijken terug op een mooie workshopavond Interculturele Communicatie in februari, die we in samenwerking met Buddy to Buddy Utrecht organiseren. Het was een gezellige, leerzame avond met mooie gesprekken en ontmoetingen. Deelnemers waren vrijwilligers en buddies die contact hebben met iemand van een andere cultuur dan henzelf. Ook nieuwkomers die hun weg aan het zoeken zijn in de Nederlandse cultuur en op de Nederlandse arbeidsmarkt waren aanwezig.

De kernboodschap van de avond was dat Interculturele Communicatie niet gemakkelijk is en dat je er tijd voor moet nemen. Trainster Teuta nam ons mee in het afpellen van de 'culturele ui': Iemand niet beoordelen op basis van uiterlijke kenmerken of gedrag, maar nieuwsgierig zijn naar wat er daarachter schuilgaat. Wat zijn iemands waarden en normen, wat maakt dat de ander zo denkt/doet? De deelnemers hebben hier in tweetallen mee geoefend in gesprek over de vraag "Welk spreekwoord/uitdrukking heb je van huis uit meegekregen?". De opdracht was om nieuwsgierig te zijn naar elkaar, te luisteren en door te vragen en niet in te vullen voor de ander. Dit zorgde voor mooie gesprekken! De deelnemers waren erg positief over de avond en gingen geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis om hier in het dagelijks leven verder mee te gaan.Ervaringen vrijwilliger Johanna
Vanmiddag was ik bij een vrouw van 83, die hulp nodig had bij het uitpakken van haar nieuw bestelde koelkast. We gingen gelijk aan de slag, maar niet voordat ze me pantoffels had gegeven, voor het geval mijn voeten koud zouden worden.
Nadat de koelkast was aangesloten, werd ik uitgebreid bedankt en werd ik haar engel genoemd. Ontzettend mooi om iemand bij zoiets praktisch te kunnen helpen!