Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT): Lees wat Ilham (21) tijdens MDT heeft gedaan!

Ilham heeft als eerste jaars stagiair bij Serve the City stage gelopen vanuit de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Lees hieronder haar verhaal:

Elke donderdagmiddag ging ik naar het taalcafé. Bij het taalcafé ondersteun je mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Ook heb ik een maatje toegewezen gekregen. Mijn maatje heeft moeite met begrijpend lezen en ik help hem daarbij.

Ik heb gekozen voor Yourcube, omdat het heel breed is en er altijd wel iets is wat bij jou past. Door dit project ben ik met verschillende mensen in contact gekomen. Ik heb geleerd om kritisch na te denken en te handelen. Je moet je eigen draai vinden en zoeken naar de juiste aanpak. Ik heb geleerd om met verschillende mensen te communiceren. Deze ervaringen kan ik meenemen voor later als sociaal juridisch medewerker.

Het bijzondere aan YourCube is dat ze klaar staan voor iedereen. Elke wens of vraag wordt serieus genomen. Hetgeen wat mij het meest is bijgebleven, zijn wel de gesprekken tussen mij en de mensen. Ik heb veel verhalen gehoord over wat zij allemaal hebben meegemaakt. Ook hebben we gezellige gesprekken gehad over leuke dingen. Ik heb de begeleiding als zeer positief ervaren. De boodschap die ik andere jongeren wil meegeven is dat je jezelf moet openstellen voor vrijwilligerswerk. Je zal positief verbaasd zijn over hoe leuk het eigenlijk is. Het is heel dankbaar werk.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close