Geslaagde Meet & Eat

De Meet & Eat is een evenement, speciaal georganiseerd voor alle vrijwilligers en hulpvragers van Serve the City. Dit is een ontmoetingsfeest waarbij iedereen samen komt, om ontmoetingen en verbinding te vieren.

Op woensdag 12 september 2018 vond de Meet & Eat plaats. Dit evenement werd georganiseerd op het grasveld van het Tolsteegplantsoen, rondom Muziektent de Klanksteen. Doordat het evenement buiten was, werd de zichtbaarheid van deze mooie ontmoetingen vergroot en schoven buurtbewoners ook aan voor een drankje, gezelligheid en om van de live muziek te genieten.

Om 17.00 uur startte het evenement en konden de deelnemers langzaam binnen druppelen. Druppelen was erg letterlijk, want helaas bleef het niet droog. Dit kon de pret echter niet drukken. De rode loper lag voor de bezoekers uit en nadat ze een welkomstcocktail hadden gekregen, kon er aan de gezamenlijke tafels gezeten worden of werden er spelletjes gespeeld. Het Kubb-spel en de sjoelbak waren toch wel de favoriet van de deelnemers. Prachtig om daarin al die mensen met verschillende achtergronden samen de spelletjes te zien spelen.

Om 18.00 uur begon de barbecue met heerlijke salades, vlees, vis en sauzen. Terwijl de deelnemers genoten van het eten waren er verschillende optredens in de Muziektent. Singer songwriter Lisanne speelde nieuwe en bekende nummers en ook heeft een Syrische vluchteling (en tevens vrijwilliger) muziek gemaakt en gezongen voor het publiek. Hierbij werd er door verschillende mensen gedanst op deze Arabische muziek. Ook was er een fantastisch optreden van een woonvoorziening voor verstandelijke beperkten, waarbij zij dansten, zongen en drumden op het liedje ‘Heb je even voor mij?’. Dit deden zij uiteraard samen met de vrijwilligers die wekelijks met hen een muziekavond houden.

Na het eten werd er afgesloten met een gezamenlijk spel met vragen. Hierdoor leerden we de overeenkomsten te vinden tussen de mensen die bij ons aan tafel zaten. Zo ontstonden gesprekken met elkaar, wat een doel was van deze Meet & Eat.

Wethouder Maarten van Ooijen was ook op de Meet & Eat aanwezig. Nadat hij mee heeft gegeten en zich had gemengd in de groep, heeft hij een praatje gehouden over Serve the City en het initiatief van de Meet & Eat. Hierbij gaf hij natuurlijk een dikke ‘thumbs up’ aan de vrijwilligers die zich inzetten voor de burgers die dit nodig hebben.

Ondanks de regen was het een erg geslaagd feest. Er zijn zo’n 120 mensen gekomen, waardoor het ontzettend gezellig was. Door knus met elkaar onder de partytenten te schuilen, lekker te eten en spelletjes te spelen is er genoten van het samenzijn op dit evenement.

Wij hopen jullie allemaal volgend jaar weer te mogen ontvangen bij de Meet & Eat 2019!

   

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close