Nieuw bestuurslid: Arjan

Het bestuur van Serve the City Utrecht is in de afgelopen maanden gewijzigd qua samenstelling. Zo hebben we tijdens de coronacrisis – op afstand – kennisgemaakt met ons nieuwe bestuurslid Arjan Douma. Hij gaat zich richten op fondswerving. Benieuwd wie Arjan is? Lees dan snel verder!

Kun je jezelf kort voorstellen?

“Mijn naam is Arjan en ik ben getrouwd met Mirjam. Ik ben vader van 3 super toffe kinderen. 1 jongen en 2 meisjes. We wonen sinds een paar jaar in Leidsche Rijn. In Groningen ben ik geboren en ik denk met veel plezier terug aan mijn studententijd daar. Omdat we weer in een gezellige en levendige stad wilden wonen, streken we bijna 15 jaar geleden in Utrecht neer en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Wat wonen we toch in een heerlijke ontspannen en diverse stad. Zoveel inspiratie, ideeën en activiteiten biedt onze stad op een ongedwongen relaxte manier. In mijn vrije tijd zit ik regelmatig op de racefiets in de provincie en geef ik voetbaltraining.”

“Naast fietsen heb ik nog een grote passie en dat is koffie. En daar heb ik ook mijn werk van gemaakt. Ik ben werkzaam als inkoopadviseur bij koffievraagstukken. Dus als je werkgever ‘slechte’ koffie serveert, dan mag je me bellen en gaan we er samen wat aan doen. Binnen de keten van koffie productie zijn er helaas nog veel misstanden over arbeidsrechten, scheve inkomensverdeling en duurzame ontwikkeling. Ik zet mij in om bij te dragen aan een koffiewereld die eerlijker wordt.”

 

Wat maakt dat je graag aan de slag gaat als bestuurslid Fondswerving?

“De reden om mijn tijd aan STCU aan te bieden is dat ik mij graag inzet voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen. Serve the City is wat ik wil doen. Dien onze stad omdat ik er veel voor terug krijg. Omdat ik veel contacten met bedrijven onderhoud, ga ik mij richten op het versterken van de relatie tussen het bedrijfsleven en de bewoners van Utrecht. Het verbinden van jongeren aan mensen die hulp kunnen gebruiken draagt bij aan verantwoordelijkheid nemen als inwoner van Utrecht. Wanneer je daar op jonge leeftijd aan begint, draagt dat bij aan een mooiere en prettige leefbare samenleving voor ons allemaal in de stad. Betere integratie van mensen met buitenlandse komaf, meer contact met eenzame ouderen en jongeren, sportieve begeleiding voor mensen met een beperking en praktische hulp in de huishouding.”
“Van veel bedrijven en organisaties wordt van de maatschappij en de overheid verwacht dat ze haar sociale verantwoordelijkheid nemen. Zeker in deze tijd van bezinning zijn er mogelijkheden om te veranderen en bewuste verantwoorde keuzes te maken. Dus als jij werkzaam bent bij een werkgever die het belangrijk vindt om sociale verantwoordelijkheid te nemen voor haar activiteiten. Geef me dan een seintje en ik zou graag een samenwerking met STCU willen toelichten. Misschien wil jouw werkgever haar naam verbinden aan het mooier maken en verbeteren van de samenleving in onze stad.”

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close