Netwerkavond voor nieuwkomers

Op 29 november vond de netwerkavond plaats voor nieuwkomers die zich via het project ‘Samen in Utrecht’ inzetten als vrijwilliger.

Als eerste kwam Adel Koutet van Stichting Attanmia de deelnemers inspireren. Hij is zelf niet van Nederlandse afkomst en kon vanuit ervaring vertellen. In een informele sfeer heeft hij onder andere vertelt over zijn eigen ervaring met het vinden van werk, zijn moeite met de Nederlandse taal en waarom het hebben van een netwerk zo relevant is. Adel had ook een Syrische jongeman, Tarik, meegenomen. Tarik is zelf scheikundige en heeft met hulp van Adel zijn eigen bedrijf op gezet. Tijdens het verhaal van Adel was er genoeg ruimte voor vragen en interactie. Adel heeft de deelnemers geprikkeld om na te denken over de toekomst en het werk dat ze zouden willen doen.

Hierna heeft Elise van Serve the City Utrecht een workshop gegeven over het maken van een cv. Iedereen kreeg pen en papier en kon meeschrijven. Alle relevante punten voor een cv werden besproken en ook werd er benadrukt dat het belangrijk is om je vrijwilligerswerk op je cv te zetten. Dit is belangrijk, omdat je dan extra werkervaring hebt en laat zien dat je je wilt inzetten voor de maatschappij.

Op het einde was er nog een borrel en tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Het was een geslaagde en inspirerende avond!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close