Winnaar tolerantieprijs 2018!

Serve the City Utrecht heeft met het project ‘Samen in Utrecht’ de Tolerantieprijs 2018 gewonnen!

Hoeraaa! We hebben de Tolerantieprijs 2018 gewonnen! De Gemeente Utrecht reikt deze prijs jaarlijks uit aan een initiatief dat zich op een creatieve manier inzet voor een verdraagzame samenleving. Deze prijs t.w.v. € 7.000 werd op 5 mei op het Vrijheidspodium van het Bevrijdingsfestival in Utrecht aan ons uitgereikt. Dit na een pakkende pitch van Hanna en vrijwilliger Jehad.

Wij hebben deze prijs gewonnen met ons project ‘Samen in Utrecht’. We zetten statushouders (vluchtelingen met een status) in als vrijwilliger voor kwetsbare burgers in de stad. De jury was onder de indruk van ons project en wijdde daar onder andere de volgende woorden aan:

Het project ‘Samen in Utrecht’ werkt twee kanten op en is daardoor innovatief van karakter. Het heeft niet alleen tot doel de kwetsbaren te voorzien van hulp en een netwerk. Het biedt de statushouder tevens de gelegenheid zich in te zetten, te integreren, en taalvaardiger te worden. Interessant is dat ook de beeldvorming van zowel de kwetsbare medeburger als de statushouder positief wordt beïnvloedt.’

We zijn heel erg blij en dankbaar met deze prijs! Hierbij willen we ook vooral onze jonge statushouders bedanken voor hun inzet en beschikbaarheid om de kwetsbare burgers te helpen met hun tijd, inzet en liefde. Jullie zijn top!

Foto: Gemeente Utrecht

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close