Even voorstellen: Raneem

Mijn naam is Raneem. Ik ben 27 jaar en woon nu ongeveer drie jaar in Utrecht. In die jaren heb ik een sterke band opgebouwd met deze stad; ik voel me hier thuis. Ik heb de Nederlandse taal geleerd, vrijwilligerswerk gedaan, een groot netwerk opgebouwd, stage gelopen bij de gemeente Utrecht en uiteindelijk de master Sociologie aan de universiteit van Utrecht afgerond. Het enige wat ik miste, was WERK. Ik had het geluk om een baan in mijn stad Utrecht te vinden. Sinds één maand maak ik als projectcoördinator deel uit van het team van Serve the City Utrecht. Wat ik bijzonder vind aan mijn werk, is dat we ons inzetten voor een sterkere sociale cohesie in Utrecht. Dit doen we door vrijwilligers te koppelen aan Utrechters die ondersteuning nodig hebben. Wij dienen letterlijk onze stad. Een geslaagde koppeling is waar we het als team voor doen. Zoals een oude mevrouw die samen met een vrijwilliger naar het handwerkatelier kan gaan en zich daardoor minder eenzaam voelt.

Ik ben half Syrische en half Palestijnse. Sinds kort ben ik ook officieel Nederlandse. Mijn doel voor de komende tijd is vrijwilligers te werven, kennismakingsgesprekken met vrijwilligers te voeren, te netwerken en evenementen te plannen. Daarnaast ga ik aan de slag met het project Samen in Utrecht, waarbij vluchtelingen zich inzetten voor andere Utrechters. Ze kunnen op die manier hun taalvaardigheid verbeteren en hun netwerk vergroten. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om hard te lopen, te koken en te dansen.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close