PC / notebooks gevraagd voor Maatschappelijke Diensttijd Utrecht

Periode: 1 oktober 2018 t/m 31 december 2019

Serve the City Utrecht
Serve the City Utrecht is een jongeren vrijwilligersorganisatie in Utrecht. Jongeren kunnen dagelijks hulp en aandacht bieden aan Utrechters die weinig of geen netwerk hebben. Wij hebben het verlangen dat steeds meer jongeren zich inzetten voor de stad. Om jongeren in Utrecht optimaal de kans te bieden betrokken te zijn bij de samenleving én om meer en diverse jongeren te bereiken neemt Serve the City deel aan een proeftuin (experiment) Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Deze gaan we lokaal in onze stad ontwikkelen en organiseren.

Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren in Utrecht
Een sterke samenleving biedt ruimte voor ontplooiing. En in een sterke samenleving zien mensen naar elkaar om en houden zij rekening met elkaar. Vanuit die gedachte ontwikkelt het kabinet de Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren.

De Maatschappelijke Diensttijd biedt tijd en ruimte waarin jongeren zich inzetten voor een ander en zo hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen. Het is bovendien een kans om ervaring op te doen en misschien wel een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief. De Maatschappelijke Diensttijd biedt ook de mogelijkheid om mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar te brengen. De diensttijd moet in ieder geval breed toegankelijk voor alle jongeren zijn. Het doel is om de Maatschappelijke Diensttijd zo vorm te geven dat het ook jongeren aantrekt die nu nog niet maatschappelijk actief zijn en/of jongeren stimuleert om dat nog meer te doen. Om dit te bereiken is het nodig voortdurend aan te sluiten bij de diverse perspectieven van jongeren. Het doel is om vanuit de praktijk te leren wat werkt.

Voor de uitvoering hiervan stelt de overheid via een actieprogramma o.a. uren beschikbaar. Voor de proeftuin van 1,5 jaar (sept 2018 – dec 2019) zijn wij op zoek naar bedrijven, mensen en organisaties die ons jongerenproject willen ondersteunen met een PC of Notebook. Deze zijn nodig voor het organisatieteam van de Maatschappelijke Diensttijd in onze stad die bestaat uit een MDT-pionier en uit jongeren die dit vrijwillig organiseren.

Minimale systeem-eisen:
– Windows 10
– 4 GB RAM
– Processor: 2 GHz of sneller
– Wifi 802.11n

Contact
Voor meer informatie en aanbod kunt u contact opnemen met:
Hanna Vonk – Coördinator Serve the City Utrecht
info@stcutrecht.nl
06-57803335
www.stcutrecht.nl

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close