Van penningmeester tot  donateur

Van penningmeester tot donateur – Cédric van Harn vond zijn roeping in het werk van Serve the City  

Al van jongs af aan kreeg Cédric van Harn mee dat het belangrijk is om mensen te helpen én dat dit op allerlei manieren kan. Het inzetten van je talenten, een financiële bijdrage of ‘gewoon’ iets aardig doen voor een ander. Op een punt in zijn leven dat Cédric open stond voor een nieuwe roeping, benaderde zijn goede vriend en voormalig Serve the City Utrecht voorzitter hem of hij penningmeester wilde worden. “Ik hoefde niet lang na te denken over deze uitnodiging”, zei Cedric. “Ik heb ja gezegd.” Twee en een half jaar lang was hij nauw betrokken bij het financiële reilen en zeilen van STCU en zag hij van dichtbij hoe de stichting groeide en steeds meer Utrechters met elkaar wist te verbinden. Bij het overdragen van zijn penningmeesterschap in 2019, koos Cédric om STCU’s missie op een andere manier te ondersteunen, door lid te worden van de Club van 100. 

De Club van 100 bestaat uit particuliere donateurs die de stichting een warm hart toedragen met een bijdrage vanaf €100 per jaar. Dat kan door middel van een vast bedrag per maand of een jaarlijkse donatie. Deze particuliere donaties zijn, net als de ondersteuning van de gemeente Utrecht, fondsen en bedrijven, een waardevolle bron van inkomsten voor STCU. Als penningmeester en als Club van 100 lid ervaarde Cédric het belang van deze donaties en voelde zich hij nog meer betrokken bij STCU. “Structurele giften zijn prettig voor de stichting omdat dit STCU meer zekerheid biedt. Maar minstens net zo belangrijk vind ik dat de donateur zich nog meer onderdeel gaat voelen van de stichting en de krachtige impact die het heeft op de prachtige mensen in Utrecht.” 

 Om die impact te onderstrepen, organiseert STCU elk jaar het ontmoetingsfeest ‘Meet & Eat’ waar zowel Club van 100 leden als vrijwilligers samenkomen met Utrechters die via STCU hulp hebben ontvangen. Dit evenement staat in het teken van het vieren van verbintenis en het vertellen van de unieke en emotionele verhalen van onze stadsgenoten. Cédric woonde al meerder keren dit bijzondere evenement bij. “Het is ontzettend gaaf om met zoveel mensen van verschillende nationaliteiten en achtergronden samen te komen en te genieten van het samen eten, de interessante gesprekken en natuurlijk ook gezellige muziek.” 

Eén van de verhalen die Cédric is bijgebleven is dat van een Syrische ondernemer die zijn zaak in de hoofdstad Damascus verloor door een bombardement en moest vluchten. Na een zware reis kwam hij in Nederland terecht, maar een deel van zijn familie bleef achter in Syrië of kwam elders terecht in Nederland en Duitsland. Via STCU zette hij een belangrijke stap richting het opbouwen van een nieuw netwerk en sociale contacten. Dit verhaal bevestigde voor Cédric nogmaals het belang van het leveren van een maatschappelijke bijdrage. “Ik besefte mij des te meer hoe bevoorrecht wij zijn en dat wij een verantwoordelijkheid hebben om anderen te helpen.” 

Maar Cédric houdt van een win-win situatie en dat is precies wat hem inspireert om STCU te blijven ondersteunen. “Ook voor de jonge vrijwilligers is het ontzettend leuk en leerzaam om anderen te helpen. Natuurlijk is het voor jongeren belangrijk om een opleiding te volgen, maar veel dingen leer je niet in de schoolbank. Vooral het ontwikkelen van je ‘soft skills’ en hoe je omgaat met je medemens, die wellicht anders is dan jezelf, is ontzettend waardevol voor de rest van je leven.” 

Dankzij de trouwe inzet van vrijwilligers, de openhartigheid van hulpvragers en financiële steun van donateurs, vierde STCU recent haar 5-jarig bestaan. Ook over de toekomst is Cédric positief gestemd. “We kunnen hoopvol zijn over de vriendschappen die zullen gaan ontstaan en de vele mooie verhalen over hoe jongeren zich blijven inzetten voor hun stadsgenoten. Op deze manier maken we samen de stad Utrecht nóg mooier!” 

Ook bijdragen?

Steun STCU met een eenmalige bijdrage of met een vast bedrag per maand. Wie weet zien we je terug bij een toekomstige Club van 100 borrel of ontmoetingsfeest! 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close